Menu Close

Snel geld lenen kan een goed idee zijn, maar dat betekent niet dat je geen onderzoek meer hoeft te doen naar de risico’s

Spread the love

Het is u wellicht opgevallen dat de meeste zelfstandigen bij het aanvragen van een woningkrediet nog veel meer moeten worstelen met kredietverstrekkers. Maar het betekent niet dat alle zelfstandige kredietnemers moeten worstelen met het verkrijgen van financiering. Het betekent alleen dat u misschien de diensten van een deskundige financieringsmakelaar aan uw kant nodig heeft, die gespecialiseerd is in het verstrekken van leningen voor zelfstandigen.

Kies een financieringsmakelaar die bereid is om voor u te werken met de kredietverstrekkers/kredietverstrekkers en die u zal helpen bij het verkrijgen van een leenpakket. En niet te vergeten, hij/zij moet u ook het juiste woningkrediet geven dat past bij uw behoeften en budget. Je kunt natuurlijk snel geld lenen, maar het is aan te raden om goed onderzoek te doen voordat je begint.

Waarom heeft u deskundig advies nodig  bij het afsluiten van een lening?

Voordat u denkt dat het onmogelijk is voor zelfstandige kredietnemers om een woningkrediet te krijgen, moet u eerst aan tafel gaan zitten met een deskundige en professioneel gediplomeerde financieringsmakelaar, die dat wel zal doen:

>> Bepalen welk belastbaar inkomensniveau u nodig hebt om een lening aan te vragen

>> Stel uw leenvermogen vast (d.w.z. hoeveel u kunt lenen), en

>> Bepaal of u in aanmerking komt voor een lening

Bij de beoordeling of u in aanmerking komt voor een woningkrediet, moet de financiële tussenpersoon in staat zijn om te zien of uw bedrijf een niveau van inkomsten handhaaft dat geschikt is om te voldoen aan de minimale “servicing” eisen.

https://www.youtube.com/watch?v=EfJez1XLoo0

Vereisten voor inkomensverificatie voor zelfstandigen

Om uw inkomen te bevestigen en in aanmerking te komen voor zelfstandige woningkredieten, zullen kredietverstrekkers van u eisen:

>> Uw meest recente twee jaar inkomstenbelastinginkomsten

>> Uw meest recente twee jaar inkomstenbelasting voor bedrijven, en

>> Uw laatste twee jaar Jaarrekening (Gedetailleerde winst- en verliesrekening en balans)

Wat als ik minder dan een jaar als zelfstandige heb gewerkt?

Nou, het is niet onmogelijk om een woningkrediet te krijgen met uw werkstatus; het betekent alleen dat de financiële tussenpersoon hard zal moeten werken om uw geschiktheid voor de lening veilig te stellen. Bijvoorbeeld, je bent nu zelfstandige als onderaannemer timmerman. Maar je was werkzaam in dezelfde branche (dus lijn van het werk), en je werkte voor iemand anders gedurende vijf jaar voordat je een onderaannemer werd. U kunt nog steeds in aanmerking komen voor een woningkrediet. Want je werkt nog steeds in dezelfde branche en je doet hetzelfde werk. Het enige dat is veranderd is de manier waarop je wordt betaald.