Menu Close

5 Verzekering tips voor de woon of opstalverzekering

Spread the love

Veel huiseigenaren weten niet wat de verzekering van hun huiseigenaar dekt. Als het gaat om natuurrampen, is het belangrijk dat u de waarschijnlijkheid beoordeelt welke natuurrampen zich waarschijnlijk in uw regio zullen voordoen en de risico’s voor dekking moet afwegen.

Een woonhuisverzekering vergelijk of opstalverzekering vergelijk via een website is de beste manier om snel meerdere verzekeringen door te nemen en te zien wat voor soort dekking ze aanbieden. Het is belangrijk om goed te kijken waar de je informatie vandaan haalt om de beste verzekeraars te vinden voor de betreffende verzekering.

10 verzekering tips voor de opstal en woonverzekering

1 Verzekeringsmaatschappijen willen weten of een claim aangeeft of uw eigendom is beschadigd door wind of water door een orkaan. Wind valt meestal onder een standaardbeleid, maar overstromingen niet. Een verzekeringsmaatschappij kan beweren dat uw schade te wijten was aan het water van een orkaan en niet aan de wind. Wees bereid aan te tonen dat wind de omstandigheden heeft veroorzaakt die tot overstromingen hebben geleid.

2 Als u in een gebied woont dat gevoelig is voor windstormen, kunt u overwegen windstormdekking te overwegen, die alleen schade door de wind tijdens een storm dekt. Dit eigen risico is meestal 1 tot 5 procent van de totale waarde van een polis.

3 Verzekeringspolissen kunnen ook een clausule voor “anti-concurrent oorzakelijk verband” bevatten, die alle dekking voor orkanen elimineert als een niet-verzekerd incident – zoals een overstroming of een tornado – zich tegelijkertijd voordoet.

4 Veel verzekeraars hebben de dekking voor schimmels laten vallen. Controleer uw beleid voor schimmel dekking, en als u het niet hebt, informeer.

5 Misschien wilt u een ‘inflatiebewaker’ overwegen, die automatisch de vervangingsdekking elk jaar verhoogt om rekening te houden met hogere bouwkosten. Als alternatief kunt u elk jaar uw verzekeringsmaatschappij bellen om de bouwkosten in uw regio te controleren en dienovereenkomstig aanpassingen in uw polis aan te brengen.