Menu Close

Een onafhankelijke verzekeringstussenpersoon kan je helpen bij het vinden van de beste premie in Nederland

Spread the love

Onafhankelijke verzekeringsagenten worden niet gebonden aan één enkele verzekeringsmaatschappij. Dit betekent dat ze verzekeringen kunnen afsluiten bij veel verschillende, volledig ongerelateerde, verzekeraars en dat ze de tarieven en de polistypes van veel verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen vergelijken wanneer ze u helpen bij het vinden van een polis. Deze vrijheid geeft hen de mogelijkheid om u een veel bredere selectie van verzekeringsopties aan te bieden dan een verzekeringsagent zou kunnen.

Genoeg mogelijkheden om een verzekering op het internet te vinden

En dat is niet alleen belangrijk wanneer u in eerste instantie winkelen voor de verzekering, het kan ook in het spel komen elk jaar wanneer bepaalde soorten verzekeringen moeten worden vernieuwd, want polisverlengingen bieden u nog een kans om tarieven en polissen te vergelijken en ervoor te zorgen dat degene die u vernieuwt nog steeds past bij uw behoeften.

  • Alleen omdat een agent onafhankelijk is in plaats van captive, betekent dat niet dat hij of zij onmiddellijk de verzekeringspolissen van eender welke verzekeraar kan verkopen. Een agent moet een vergunning hebben en benoemd worden bij een verzekeraar voordat ze hun product kunnen verkopen. Dat betekent dat als je vraagt een onafhankelijke agent om u de details over een bepaald beleid dat je zag verzekeraar.

Er zijn genoeg advertenties over verzekeringen op de televisie

Een advertentie tijdens een televisie-campagne, kunnen ze niet in staat zijn om als ze niet al gelicentieerd en benoemd met die verzekeraar. Het is echter relatief eenvoudig voor een onafhankelijke agent om te worden benoemd met een andere verzekeraar, en uw agent kan openstaan om dit te doen als u wilt dat een beleid dat ze niet kunnen bieden. Bronvermelding: Verzekering-Winkel.com

Een onafhankelijke agent is niet alleen nuttig bij het vinden van een verscheidenheid aan betaalbare tarieven voor u, ze kunnen ook helpen bij het vinden van de beste combinatie van verzekeringspolis voordelen. Bijvoorbeeld:

  • Er zijn veel verschillende ruiters en soorten polissen die een verzekeraar kan bieden. Onafhankelijke agenten hebben een betere kans om een polis te vinden met ruiters die aan uw behoeften voldoen.
  • De acceptatiestandaarden kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen, waardoor bepaalde verzekeraars beter op elkaar aansluiten.
  • Laten we als voorbeeld denken aan een levensverzekering. Sommige verzekeraars beschouwen iedereen die de afgelopen twee jaar een tabaksproduct heeft geïnhaleerd als een roker en rekenen hen rooktarieven aan. Sommige verzekeringsmaatschappijen beschouwen de occasionele sigarenroker echter als een niet-roker voor de premies.