Menu Close

Energie is een geweldig belangrijk onderwerp, maar hoe kunnen we nog beter focussen op het gebruiken van duurzame energie

Spread the love

Je denkt misschien niet dat thermische energie in huis opwindend is, maar geloof me, er zijn een paar spannende dingen die je moet weten. Het is spannend om licht en warmte-energie uit onze zon te halen en deze vervolgens om te zetten in verschillende vormen van energie die we dagelijks gebruiken.

  • Thermische energie is de energie die wordt geproduceerd wanneer een object wordt verwarmd. Er zijn vele bronnen van dit soort energie, waarvan de meeste fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas zijn die van oudsher worden gebruikt.
  • Het probleem met deze traditionele brandstoffen is dat ze een beperkte voorraad hebben, dat ze duur zijn om te produceren en dat ze bijproducten hebben die schadelijk zijn voor ons milieu.

Een aantal leuke feitjes over duurzame energie

Thermische zonne-energie daarentegen is een technologie die zonne-energie gebruikt voor warmte. Het is schoon en heeft geen schadelijke bijproducten. Dat is in ieder geval spannend voor mij. Hier zijn wat leuke en spannende feiten over thermische zonne-energie waarvan ik denk dat je ze niet alleen moet weten, maar dat je er ook opgewonden van raakt. (voor meer informatie kun je op https://beste-energievergelijker.com kijken)

1) Wist je dat de hoeveelheid zonlicht die de aarde in slechts één uur per dag raakt, genoeg is om een heel jaar lang te voorzien in de totale vraag naar energie in de wereld? Is dat niet verbazingwekkend? Dat betekent dat als we de thermische energie van de zon goed zouden kunnen gebruiken, we een overvloedig aanbod van energie zouden hebben om aan al onze behoeften te voldoen.

2) Punt één is waar, ook al wordt de totale energie van de zon met minstens 25% verminderd tegen de tijd dat ze bij ons komt. Wanneer de zonnestralen de aarde raken, worden ze verder verminderd door de wolken, het stof en de vervuiling die wijdverspreid zijn in de lucht. Dat betekent dat wat ons uiteindelijk bereikt slechts 1/4 van het werkelijke energiepotentieel van de zonnen is.

3) We moeten er allemaal aan denken dat planten de energie van de zon gebruiken om voedsel voor hen te maken om te groeien en te overleven door middel van fotosynthese.

4) Wist u dat Sir Albert Einstein, een van de slimste mannen ter wereld, in 1921 de Nobelprijs kreeg voor zijn revolutionaire werk in de fysica op het gebied van thermische zonne-energie en de ontdekking van de fotovoltaïsche zonnecel?

5) Wist u dat veel Europese boeren in de Middeleeuwen een vorm van thermische zonne-energie in hun velden gebruikten? Is het niet ongelooflijk dat de mensen toen al gebruik maakten van de immense kracht van de zon?

6) Vandaag de dag leren architecten hoe ze de zonne-energie kunnen integreren en gebruiken bij het bouwen of verbouwen van een gebouw. Ze leren hoe ze een structuur moeten ontwerpen zodat het zonlicht kan worden gebruikt als een belangrijke bron van warmte voor het gebouw.

7) Ook al is dat allemaal waar, de zonnepanelen die we overal geïnstalleerd zien, kunnen gemiddeld maar zo’n 15% van het zonlicht omzetten in elektriciteit. Het saldo wordt verspild.

Natuurlijk moet er nog genoeg worden gedaan voor duurzame energie

Dat betekent alleen maar dat er nog veel werk aan de winkel is op dit gebied. Toch betekent het niet dat het niet de moeite waard is om vandaag de dag gebruik te maken van thermische zonne-energie in huis. Ja, morgen wordt er iets nieuws ontwikkeld dat het nog economischer en efficiënter maakt. Maar vandaag de dag is het nog steeds beter dan de traditionele brandstoffen voor thermische energie en is het veel beter voor het milieu.