Menu Close

Essentiële creditcardtips voor het opbouwen van goed krediet

Spread the love

Het ontwikkelen van goede kredietgewoonten kan een cruciaal onderdeel zijn van een veilige financiële toekomst – dus hoe kom je eraan? Open eerst een kredietlijn zoals een creditcard, met name die ontworpen voor mensen die nog geen creditcard hebben, zoals de Discover it ® Student Cash Back. Gebruik vervolgens die creditcard om uw kredietgeschiedenis op te bouwen. Overweeg deze vier manieren om het meeste uit uw creditcard te halen om uw credit score te ontwikkelen.

1. Betaal uw creditcardrekening op tijd en volledig

Maak autopay je vriend! Besteed binnen uw budget, zodat u dat hele saldo elke maand kunt betalen wanneer het verschuldigd is –  Discover Account Tools kan u helpen. Dit is belangrijk, omdat tijdige betaling van een factuur voor 35 procent van de meeste creditscores telt. ‘Algemene wijsheid’ placht te zeggen dat het uitvoeren van een minimale betaling en het voeren van een saldo op uw kaart uw creditscore heeft verbeterd, maar het blijkt meer een stedelijke legende te zijn: het dragen van een saldo leidt alleen maar tot rente, wat hoger kan zijn voor nieuwe kaarthouders, en u betaalt uiteindelijk het saldo plus de rente op het saldo. En als het minimum niet wordt betaald, kan dit leiden tot late kosten.

2. Gebruik uw krediet zorgvuldig

Hoewel je misschien die nieuwe creditcard wilt gebruiken voor een draai door een grote koelkast voor je slaapzaal te kopen, is het beste om klein te beginnen. Gebruik uw creditcard minimaal en voor minder extravagante items. Misschien wilt u zelfs een paar van uw kleinere, regelmatige maandelijkse aankopen – denk aan muziek- en tv-streamingdiensten – en deze automatiseren. Hierdoor blijft uw creditcard actief en blijven uw uitgaven binnen uw mogelijkheden.

3. Controleer uw schuld/ kredietratio

Een schuld/ kredietratio, ook wel een kredietgebruiksratio genoemd, is het bedrag van uw totale krediet dat u maandelijks gebruikt. Als u bijvoorbeeld één creditcard heeft met een limiet van $ 2.000 en u hebt er $ 1.000 aan uitgegeven, dan is uw schuld/ kredietratio 50 procent. Volgens Nerdwallet wil je dat aantal onder de 30 procent houden, maar als je het van tijd tot tijd moet overschrijden, kunnen creditcards geweldig zijn voor niet-geplande uitgaven. Echt, het komt allemaal terug op budgettering! En dat is zeker belangrijk met zakelijke creditcard voor starters. Die kun je trouwens online vinden net als debitcards als u momenteel niet in het bezit bent van eentje.

4. Vraag alleen het krediet aan dat u nodig hebt

Wanneer je net begint met het opbouwen van je credit score, denk je misschien dat het openen van een aantal accounts die score hoger en sneller zal verhogen. In werkelijkheid kan dit het tegenovergestelde effect hebben. Eerst moet u het verschil weten tussen zachte vragen en harde vragen. Zachte vragen zijn wanneer een bedrijf uw kredietrapport controleert om u vooraf te screenen. Volgens The Balance hebben ze waarschijnlijk geen invloed op uw credit score. Aan de andere kant kan een hard onderzoek, of een onderzoek naar aanleiding van een aanvraag van uw kant, van invloed zijn op uw credit score. Dat komt omdat geldschieters denken dat u te veel krediet aanvraagt, omdat u anders niet het geld hebt om uw uitgaven te betalen.