Menu Close

Tips en trucs voor het reinigen van auto’s

Spread the love

In de snelle wereld waarin we leven, kan het een ontmoedigende taak lijken om extra tijd uit je dag te nemen om je auto schoon te maken. Als je geen extra geld hebt om reguliere autowasstraten te betalen, ben je niet alleen!

Hier zijn een paar snelle, doe het zelf tips voor het schoonmaken van de auto om een ​​schonere auto te hebben en je onderweg tijd en geld te besparen:

1. Stof uw auto af met koffiefilters

Koffiefilters zijn goedkoop en biologisch afbreekbaar. Je kunt ze gebruiken om je dashboard af te stoffen en de binnenkant van je auto schoon te vegen. Ze werken ongelooflijk goed, dus bewaar altijd wat in de console van uw auto.

2. Bumperstickers verwijderen

Als u een bumpersticker wilt verwijderen, verwarm deze dan met een föhn. Hierdoor wordt de lijm losgemaakt. Je kunt dan een kaart gebruiken om eronder te schuiven en hem er langzaam af te pellen.

3. Reinig de tapijten

Om je eigen doe-het-zelfreinigingsoplossing te maken, meng je een deel Waterstofperoxide en twee delen water in een spuitfles. Gebruik een borstel om het in het tapijt te werken en schoon te maken. Breng de oplossing aan op de donkere plekken op uw tapijt.

4. DIY niet-giftige autoreiniger

Auto’s zijn kleine, afgesloten ruimtes, dus u moet er alleen niet-giftige schoonmaakmiddelen op gebruiken. Je kunt een effectieve reinigingsoplossing maken met azijn, citroen, sodawater en afwasmiddel. Meng deze ingrediënten samen in een spuitfles en spoel eventuele vlekken weg.

5. Maak uw bekerhouder schoon

Een handige auto bekerhouder schoonmaken kan lastig zijn. Als je een oude sok hebt liggen, kun je die gebruiken om die ruimte schoon te maken. Wikkel het gewoon rond de basis van uw beker en plaats het in de bekerhouder. Draai vervolgens totdat uw bekerhouder schoon is.

6. Gebruik Q-tips om spleten te bereiken

Soms kan het heel moeilijk zijn om de spleten te bereiken waar rommel vastloopt. Het maakt niet uit hoeveel u de binnenkant van uw auto schrobt, er zijn wiggen en groeven die nog steeds vuil vasthouden.

Voor die moeilijk bereikbare plaatsen, kunt u gewoon een Q-tip gebruiken. Ze zijn het perfecte hulpmiddel om kleine plaatsen te bereiken tussen spleten en groeven die vuil verzamelen. Ook handig voor het reinigen wanneer u een auto acculader kopen.