Menu Close

Podcasting via het internet is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar wat kun je er nu precies mee?

Spread the love

Podcasting heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Misschien is het tijd om te kijken hoe podcasting kan helpen om gericht verkeer naar uw website te sturen. Wat is podcasting precies? In het verleden bestaat alle inhoud uit teksten. Dit heeft te maken met de beperkingen van hardware en software. Uiteraard zien we veel nieuwe opties zoals internet vergelijken op de website van https://internetvergelijken.org voorbij komen, maar er zijn nog meer opties.

  • Het is gemakkelijker om kleine hoeveelheden teksten over het publieke netwerk te verzenden. Herinner je je de dagen dat we allemaal gebruik maken van inbelmodems? Zelfs het downloaden van afbeeldingen kan frustrerend zijn.
  • Maar vandaag de dag downloaden we allemaal binnen enkele minuten audio- en videobestanden. Podcasting is inhoud in het audioformaat. Het audiobestand wordt geĆ¼pload naar een blog of website om te worden gedeeld met andere internetgebruikers. Met andere woorden, zolang u inhoud in audioformaat deelt, staat dat bekend als “podcasting”.

Dus hoe kunt u met podcasts gericht verkeer sturen via het internet?

Er zijn veel platforms voor het delen van podcasts op het internet. Deze websites bestaan met als primaire functie het bevorderen van audio-inhoud. Sommige bieden zelfs aan om uw audiobestanden voor u te hosten. U kunt een MP3-bestand uploaden, en zij zullen u voorzien van enige code. Met de code kunt u de podcast op elke website of blog plaatsen. Zodra een audio is ingebed op een website, kunnen webbezoekers naar de audio-inhoud luisteren zonder dat ze iets hoeven te downloaden.

Internet gebruiken voor podcasts is een van de meest populaire opties in 2020

Net als bij elk type inhoud op het internet, heeft het, als het een goede inhoud is, een kans om te gaan virale. Met andere woorden, webbezoekers zullen de podcast delen met hun vrienden en zakenrelaties. De podcasts die sites delen, bieden de tools voor het delen. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over het delen van de inhoud.

Deel je content via het internet met anderen

Het enige wat je hoeft te doen is je beste content te delen met de online gemeenschap. Wanneer luisteraars horen wat je te zeggen hebt in je podcast, kunnen ze besluiten om je website te bezoeken of om zaken met je te doen. Soms kan een podcast van hoge kwaliteit veel effectiever zijn dan een gewoon artikel.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om je eigen diensten te hosten

Als alternatief kunt u ook uw eigen podcastbestanden verspreiden door de audiobestanden op uw eigen servers te hosten. De meeste hostingplannen bieden tegenwoordig onbeperkte bandbreedte en webruimte. U kunt de bestanden uploaden naar uw eigen hosting account, en de inhoud streamen op uw persoonlijke of zakelijke blogs.

  • Er zijn plugins beschikbaar die u in staat stellen om MP3-inhoud te streamen. Als u niet zeker weet of de hostingprovider het hosten van audiobestanden toestaat, neem dan contact op met de provider en vraag om meer informatie.
  • Laat hen weten wat voor soort site (bijvoorbeeld podcasting) u van plan bent te installeren, en vraag hen of dergelijke sites aanvaardbaar zijn op hun gedeelde servers.