Menu Close

Belangrijke tips om uw bitcoins veilig te houden

Spread the love

Het kopen van Bitcoin is een belangrijke investering geworden sinds de grote bubbel van cryptocurrency in 2017. Vooral na alle getuigenissen van mensen die destijds miljonair werden. Interessant is dat een aantal mensen op dat moment ook verloren, sommigen verloren hun privésleutel en konden geen toegang meer krijgen tot hun portemonnee. Sommigen waren het slachtoffer van hackers.

Met de opkomst van bitcoin wilt u misschien ook meer aandacht besteden aan de beveiliging van uw portemonnee, aangezien hackers nu op jacht zijn. Hier zijn een paar tips om u te helpen om nog meer BTC te behouden en zelfs te krijgen.

1. Voer altijd onderzoek uit

De enige manier om optimaal rendement te behalen in bitcoin-investeringen is door volledig te begrijpen waar u in investeert. Als u begrijpt hoe iets werkt, kunt u de juiste voorspellingen en transacties doen. Probeer voordat u bitcoin gaat kopen of transacteren meer informatie te krijgen over hoe crypto’s werken.

Zodra u het concept van cryptocurrency volledig begrijpt, wordt het relatief eenvoudiger om meer specifieke concepten te onderzoeken. Koop bitcoin op je eigen manier en ontdek welke het meest geschikt is voor jou. Hetzelfde geldt voor portefeuilles en het vinden van leveranciers die u kunt vertrouwen.

2. Heb meerdere portefeuilles

Een andere belangrijke tip bij het omgaan met cryptocurrency is het hebben van meerdere investeringen. Dit kan worden bereikt in cryptocurrency door meerdere portefeuilles te hebben. Meerdere portefeuilles bieden u ook enige beveiliging voor het geval er een wordt gehackt of als u de toegangscodes verliest. Het is beter dan uw coins op een cryptocurrency exchange te laten.

Voordat u portefeuilles kiest, is het echter belangrijk om te begrijpen hoe ze werken. Bitcoin werd opgericht als een gedecentraliseerde peer-to-peer valuta. Dit betekent simpelweg dat er geen centrale controle over de valuta is, deze wordt beheerd door de gebruikers. Hoewel dit een betere economische macht en vrijheid betekent, is het nadeel dat iedereen verantwoordelijk is voor het veiligstellen van zijn geld.

3. Bescherm altijd uw privésleutels en zorg altijd voor een back-up.

Privésleutels zijn de belangrijkste manier waarop cryptocurrency-portefeuilles worden beschermd. Elke portemonnee heeft een openbare sleutel, die ook het adres van uw portemonnee is en wat u gebruikt om munten te ontvangen. Een privésleutel is echter hoe u toegang krijgt tot uw munten. Privésleutels zijn een lange reeks cijfers en letters en dienen als wachtwoord voor uw portemonnee. Als je ooit je munten wilt verzilveren, heb je ook je privésleutels nodig. Daarom is het belangrijk om ze veilig te houden.

Privésleutels kunnen verloren raken. Helaas leren de meeste cryptocurrency-gebruikers dit vaak op de harde manier, want als een privésleutel eenmaal is verloren, kan de toegang tot de portemonnee waaraan deze is gekoppeld voor altijd verloren gaan, behalve in sommige gevallen waar ze worden ondersteund door een toegangscode.

Het houden van uw privésleutels is ook erg belangrijk. Gezien het toenemende aantal frauduleuze mensen dat nu betrokken raakt bij cryptocurrencies, wilt u misschien zeker zijn van het soort mensen met wie u uw privésleutels deelt. Aangezien ze eenmaal verloren zijn, zijn ze voor altijd verloren, kunt u een back-up maken van uw privésleutels met een vertrouwd persoon.