Menu Close

Waarom is het zo belangrijk om een goede film te kiezen als je voor het eerst film gaat kijken in een bioscoop

Spread the love

Films kunnen verder gaan dan alleen het bieden van een paar uur vermaak voor u, uw vrienden en uw familie. In feite zullen veel mensen die zichzelf als filmverzamelaar beschouwen u vertellen dat het verzamelen van films tegenwoordig des te belangrijker is geworden. Wanneer films onzichtbare digitale bestanden worden, is de rol van een filmcollector des te waardevoller. Door het verzorgen van films, zowel op dvd’s als op tape, kunnen filmcollecties de tand des tijds doorstaan – en misschien zelfs wel een waardevolle investering worden.

Houd uw vingers eraf, een film kopen is altijd de beste oplossing

Een van de gemakkelijkste manieren waarop een filmverzamelaar zijn films in perfecte staat kan houden, is door zijn vingers van de achterkant van de CD en van de VHS-band af te houden. Vingers hebben van nature olie in zich die dit soort oppervlakken kan beschadigen.

  • Zelfs als u denkt dat uw vingers schoon zijn, zult u willen voorkomen dat u een van de oppervlakken aanraakt die gebruikt worden bij het afspelen van de eigenlijke film. En als u het aanraken van deze oppervlakken niet kunt vermijden, maak dan uw handen van tevoren grondig schoon met water en zeep – of gebruik latex/niet-latex handschoenen om ervoor te zorgen dat u uw films niet beschadigt.
  • Als u kinderen hebt, kan dit moeilijker zijn omdat kinderen de verschillende oppervlakken om hen heen graag aanraken. Houd de films buiten het bereik van kinderen totdat ze kunnen leren hoe ze hun vingers uit de buurt kunnen houden van de delen van de films die beschadigd kunnen worden.

In het geval, geen map voor films gebruiken

De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw filmverzamelaarsbibliotheek veilig is, is om de films te allen tijde in de koffers te bewaren. Een film mag nooit op een ander oppervlak liggen. Wat er gebeurt is dat de film in contact kan komen met een willekeurig aantal vuildeeltjes en andere schadelijke items. Of de film kan op de grond vallen, waardoor krassen ontstaan die het speelvermogen van de film kunnen schaden. Bewaar de film indien mogelijk in het originele hoesje of in een hoesje dat schokken en krassen voorkomt. Anders moet de film in de betreffende speler zitten.

Reinigen van DVD’s en VHS systemen

Er zijn ook DVD-schoonmaakmiddelen en VHS-schoonmaakmiddelen, maar een filmcollector moet deze zorgvuldig kiezen. In dit geval zou het een goed idee zijn om items te kiezen die sterk aanbevolen worden door de DVD-speler of de VHS-spelerfabrikanten.

  • Dit betekent dat u misschien meer betaalt, maar u weet in ieder geval dat de artikelen uw films niet zullen beschadigen. Neem de tijd om uw films en de filmspelers minstens één keer per week schoon te maken als ze gebruikt zijn. Zo kun je ze zo lang mogelijk als gloednieuw laten lijken en spelen.