Menu Close

Het aandeel van Tesla zal tegen 2025 met 350% stijgen, voorspelt analist

Spread the love

De vraag naar elektrische auto’s is langzaam gegroeid. Maar de tsunami komt eraan

Tesla’s Model 3 is een bestseller. Maar het is niet de elektrische auto voor iedereen

 

Luister naar enkele van de meest ambitieuze voorspellingen van Elon Musk

Ingenieur en tech-ondernemer Elon Musk van The Boring Company luistert naar de burgemeester van Chicago Rahm Emanuel tijdens een persconferentie op 14 juni 2018 in Chicago, Illinois. Musk zei dat hij een voertuig voor 16 passagiers zou kunnen maken om op een hogesnelheidsspoorwegsysteem te rijden dat reizigers van en naar het centrum van Chicago en de internationale luchthaven van O & # 39; hare in minder dan twintig minuten kan brengen, met snelheden van meer dan 100 mijl per uur. Musk vertelt over Tesla’s bijna ‘dood’

 

De vraag naar elektrische auto’s is langzaam gegroeid. Maar de tsunami komt eraan

Tesla CEO Elon Musk spreekt tijdens de onthulling van het nieuwe Tesla Model Y in Hawthorne,

Tesla investeert $ 1,5 miljard in bitcoin

 

 

In 2010 had Elon Musk grote plannen met Tesla. Luister naar zijn voorspellingen

Tesla mede-oprichter en CEO Elon Musk introduceert de onlangs onthulde volledig elektrische batterijgevoede Tesla Cybertruck in Tesla Design Center in Hawthorne, Californië op 21 november 2019. Huidige fugro aandelen koers is gestegen.

 

De vraag naar elektrische auto’s is langzaam gegroeid. Maar de tsunami komt eraan

Tesla CEO Elon Musk spreekt tijdens de onthulling van het nieuwe Tesla Model Y in Hawthorne,

 

Elon Musk breekt een verhuizing in Shanghai af

New York (CNN Business) Tesla-aandelen zijn de afgelopen weken gedaald en hebben 26% van hun waarde verloren tussen een recordhoogte eind januari en de slotkoers van vrijdag. Maar tenminste één analist ziet betere tijden in het verschiet – veel, veel beter.

 

Ark Invest, gerund door de invloedrijke Cathie Wood, verwacht dat Tesla-aandelen in 2025 minstens $ 3.000 zullen bereiken. Dat is een stijging van meer dan 350% ten opzichte van de afsluiting van vrijdag – en meer dan het dubbele van Ark’s eigen koersdoel van $ 1.400 dat vorig jaar werd vastgesteld.

In feite, zelfs in het ergste “beer” -scenario, denkt Ark dat Tesla-aandelen een absolute bodem van $ 1.500 hebben voor 2025, schreef analist Tasha Keeney vrijdag in een notitie.

De aandelen van Tesla (TSLA) stegen met meer dan 6% tot $ 697 tijdens de middaghandel op maandag.

Ark heeft zijn veranderdHet koersdoel zo drastisch ten opzichte van vorig jaar, schreef Kenney, omdat het bedrijf zijn aannames verhoogde voor Tesla’s vermogen om zijn kapitaal efficiënt te gebruiken om zijn ambitieuze groeiplannen te financieren. Ark houdt nu ook rekening met de winst die Tesla verwacht te behalen door de verkoop van autoverzekeringen aan zijn klanten in sommige staten.

Keeney schreef ook over een aanstaande “robo-taxi” ritdienst die Musk heeft beloofd, en zei dat Ark nu ook gelooft dat er een kans van 50% is dat Tesla in 2025 volledig autonoom kan rijden – en dat een dergelijke dienst dat ook zou doen. $ 160 miljard aan jaarlijkse winst toevoegen tegen 2025. koers shell aandeel is gestegen.

 

Maar andere analisten die critici van Tesla zijn, hadden snel kritiek op de analyse van Ark en zeiden dat er geen rekening was gehouden met de kosten van de groei die het voor Tesla verwacht.

 

“Het lijkt erop dat Ark gelooft dat Tesla $ 300 miljard tot $ 700 miljard zal hebben in 2025 inkomsten (versus $ 31,5 miljard in 2020), zonder nieuwe schulden en zonder uitgifte van aandelen”, aldus Gordon Johnson van GLJ Research, en een veelgevraagd criticus. “Aangezien iedereen het heeft over het prijsdoel van Ark, moeten de aannames in het model van Ark grondig worden onderzocht. Toen we dat een beetje deden … komt er naar onze mening een beeld naar voren van een mogelijk gebrekkig / verkeerd geïnformeerd model.”

 

4 redenen waarom de voorraad van Tesla aan het tuimelen is

Tesla-aandelen staan ​​onder druk vanwege de toegenomen concurrentie. Gevestigde autofabrikanten, waaronder Volkswagen (VLKPF), General Motors (GM) en Ford (F), hebben nieuwe stappen gezet in elektrische voertuigen.

Terwijl Tesla de duidelijke leider is in de verkoop van elektrische voertuigen, met 500.000 verkochte auto’s vorig jaar, zou Volkswagen binnenkort Tesla kunnen overtreffen. Ondertussen loopt GM ver achter op Tesla en Volkswagen, maar heeft het als doel gesteld om tegen 2035 alleen emissievrije voertuigen te verkopen, en er zijn vroege aanwijzingen dat de nieuwe Ford Mustang Mach-E wat marktaandeel begint te winnen weg van Tesla in de Amerikaanse markt.

In tegenstelling tot de relatief optimistische vooruitzichten van Ark, vragen sommige critici zich af of volledig autonome voertuigen zo dichtbij zijn als voorstanders denken.

 

Deze zorgen hebben de afgelopen weken op Tesla-aandelen gewogen. Na de wilde run van 2020 waarin het aandeel 743% won, is Tesla het grootste deel van de afgelopen twee maanden gedaald en is het in bearmarktgebied terechtgekomen.

Maar zelfs met die recente daling is het bedrijf bijna net zo waardevol als de marktkapitalisatie van de zes grootste autofabrikanten ter wereld door de verkoop van voertuigen – gecombineerd.